La salut emocional dels joves després de la pandèmia, ara en un llibre: Jordi Royo el presentarà a Berga

Els guanys del llibre aniran destinats a la Fundació Portal, de suport a noies i nois amb patologia dual i a les seves famílies

@lavanguardia

“Tres mesos de confinament estricte i gairebé dos anys de restriccions diverses han afectat els costums, els hàbits, les rutines, les formes d’expressar-se i fins i tot de relacionar-se. Alguns encara pateixen ara les seqüeles del confinament. A la majoria, aquesta situació traumàtica els deixarà marcats per sempre”.

Aquesta contundent afirmació forma part de la introducció del llibre “SOS Adolescents. El naufragi de la salut mental després de la pandèmia”, escrit pel psicòleg clínic berguedà Jordi Royo i Isach i publicat per l’editorial Columna.

El document és una lectura que hauria de ser obligatòria per a pares i mares d’adolescents, ja que com hi exposa Royo, la covid-19 ha deixat als joves unes seqüeles que seran difícils d’oblidar, i per aquest motiu, és important que siguin tractades amb coneixement de causa.

La salut emocional dels adolescents abans, durant i després de la pandèmia de la covid-19, és l’eix troncal d’aquest llibre que té per objectiu orientar a pares, mares i educadors per tal que puguin identificar els primers símptomes desestabilitzants per part dels adolescents i que puguin reconduir-los.

La presentació del llibre, a Berga

“SOS Adolescents. El naufragi de la salut mental després de la pandèmia” es presentarà el pròxim 15 de desembre a les 19.00h al pavelló de Suècia de Berga, ciutat natal de l’autor Jordi Royo i Isach.

Hi són convidats tots els pares, mares, educadors o sanitaris de la comarca que tinguin especial interès en la salut mental i emocional dels adolescents, però també totes aquelles persones que sentin interès per la temàtica del llibre, ja que aquest és un document imprescindible per entendre la situació de post confinament entre els adolescents.

Editat per Columna, a finals de l’any 2022, el llibre, que ja ha assolit la tercera edició, es podrà adquirir a la presentació, en un acte on hi serà present el mateix autor, acompanyat de Jaume Farguell i Sitges, president honorífic del Casal d’Europa, Judit Carreras i Tort, patronat de la Fundació Portal, Montserrat Magrané i Delfin, directora general d’Amalgama7, i Ramon Martí i Montraveta, director medico- psiquiatra d’Amalgama7.