BeGI proposa aprofitar l’aigua de la pluja per al reg, quan es renovi la gespa del camp de futbol de Berga

El regidor Lluís Minoves planteja la possibilitat d'incorporar a les obres de substitució de la gespa un sistema que permeti aprofitar l'aigua de la pluja i també un sistema de drenatge pel cautxú. El govern en pren nota per més endavant, però descarta que es pugui fer ara.

L’Ajuntament de Berga preveu substituir la gespa artificial del camp de futbol a l’estiu, quan s’aturin les competicions per vacances. El club que utilitza les instal·lacions, el CE Berga, fa anys que reclama una actuació que, finalment, sembla que veurà la llum. Però l’oposició demana anar un pas més enllà. Al ple d’aquesta setmana, des de Berga Grup Independent (BeGI) el regidor Lluís Minoves ha plantejat al govern que incorpori en l’actuació un sistema de drenatge i de bombament de l’aigua per poder-la reaprofitar per a futures regades.

Minoves ha posat sobre la taula la possibilitat d’incorporar als treballs un sistema de drenatge que separi l’aigua del cautxú i, després, una instal·lació que permeti portar l’aigua —tant la de la pluja com la del reg— de nou cap als dipòsits de les instal·lacions. “Ens ha quedat clar que s’ha de fer amb cautxú (malgrat que el 2032 s’haurà de repensar) perquè a dia d’avui no hi ha una solució alternativa que funcioni bé. Però ja que l’hem de posar, seria bo posar aquest sistema per poder reaprofitar l’aigua”, ha dit al ple. I ha afegit que tot plegat té un doble benefici per a la ciutat, atesa la situació actual de sequera i la importància d’aprofitar al màxim l’aigua.

En el torn de rèplica, el regidor d’Esports, Guillem Canal, n’ha pres nota “amb molt d’interès”, però ha deixat clar que no es podrà fer juntament amb la substitució de la gespa, sinó que s’hauria d’estudiar per més endavant: “És una obra d’un volum molt gran perquè s’han de fer uns dipòsits, unes connexions i un bombatge d’aigua”.

La gespa i la il·luminació del camp annex

També sobre el camp de futbol, Lluís Minoves ha alertat que els focus del camp annex —encara de terra— no estan inclosos en la renovació per leds que aquesta setmana l’Ajuntament ha començat a licitar. Minoves, que és exdirectiu del club, ha apuntat que els focus s’activen igualment quan hi ha activitat al camp i que, si no es renoven com la resta, podria passar que “gastin més els focus del camp annex que els del camp gran”.

El regidor de BeGI també va suggerir que s’aprofiti la gespa del camp de futbol 11 per al camp annex (de futbol-7), mentre no s’hi pugui instal·lar la definitiva. En aquest sentit, Guillem Canal ha dit que, si bé la gespa vella quedarà en propietat de l’Ajuntament perquè la reutilitzi, la idea del govern no passa per posar-la al camp annex, sinó directament a trobar finançament per poder fer l’obra definitiva i no haver de posar “un pedaç” de manera provisional.