L’Alt Berguedà, blanc de neu: les imatges més espectaculars de la nevada

La borrasca ha deixat entre 5 i 8 centímetres de neu a les valls del Pedraforca, la Serra del Cadí i els Rasos de Peguera

Gósol, després de la nevada

El temporal de dimecres i dijous no serà ni una gota enmig de l’oceà de la sequera, però ha regalat la segona nevada de l’any —després de la de la nit de Reis— i ha transformat el paisatge. La serra del Cadí i les valls del Pedraforca han estat les zones més beneficiades i s’hi han arribat a registrar gruixos d’entre 5 i 8 centímetres de neu, que han deixat alguns pobles ben blancs.

És el cas de Gósol, que aquest matí lluïa aquesta “bonica estampa hivernal” i s’ha llevat a -2,1ºC, segons dades de MeteoGósol:

Al centre del poble, la nevada no va passar d’una enfarinada, però, en alguns punts del municipi, s’han arribat a registrar fins a 7 centímetres de gruix, com demostra aquest mesurament:

Al refugi de Rebost, al terme municipal de Bagà, la posta de sol d’aquesta tarda ha estat espectacular, com demostren aquestes tres fotografies de MeteoCadí. Allà, a primera hora del matí, hi tenien 5 cm de neu.

Els Rasos de Peguera, completament blancs

Després d’una tardor seca i amb temperatures suaus, el paisatge també ha canviat del tot als Rasos de Peguera. La petita església romànica de Sant Llorenç dels Porxos, a la vessant meridional, ha quedat coberta d’una espessa capa de neu, que ha captat David Ariño.

El fotògraf Marcs Elias ha fet volar el seu dron per sobre de la Figuerassa, i ha captat la zona dels centres emissors i dels miradors. El resultat és un regueró blanc i una bona enfarinada que es veu molt bé entre boires.

Aquesta imatge, també de Marc Elias, és d’avui mateix als cims dels Rasos de Peguera:

La nevada ha estat més feble a les cotes més baixes, però ha arribat fins al restaurant Els Roures, que avui presentava un entorn completament blanc.