Dos nous robatoris a Avià: aquest cop, en masies apartades del poble i en pocs minuts de diferència

En un dels furts, els lladres van trencar una finestra per entrar al domicili i el van regirar, però no es van endur res. En l'altre, també van trencar una finestra i es van endur diners.

Els Mossos investiguen des d’aquest divendres dos robatoris amb força en dos domicilis d’Avià. Va ser en dues cases properes a la zona del Molí del Castell, en pocs minuts de diferència. En un dels furts, els lladres van trencar una finestra per poder entrar al domicili i, un cop dins, van regirar tot l’interior, però de moment els propietaris no han trobat a faltar res. En l’altra casa, els lladres van trencar una finestra d’una porta per accedir a l’interior i van endur-se diners.

Fonts dels Mossos d’Esquadra han reconegut a l’Aquí Berguedà que hi ha hagut diversos episodis de robatoris a Avià en l’últim mes, tot i que matisen que “és un degoteig habitual i se’n van produint a Avià i en altres municipis durant tot l’any”.

Mobilització veïnal

Precisament, aquesta sèrie de robatoris de les últimes setmanes ha servit perquè alguns veïns s’hagin mobilitzat de nou per pressionar l’Ajuntament perquè col·loqui càmeres a les entrades del poble. Una de les càmeres hauria d’anar a l’accés des de Cal Rosal, el més proper a la zona on hi ha hagut aquests darrers robatoris. Les altres dues anirien a l’accés des de Santa Maria i al principal, a Cal Tauler.

Les cases disseminades, un maldecap: “No els podrem protegir”

En declaracions a l’Aquí Berguedà, l’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, ha insistit que l’Ajuntament ha accelerat en les últimes setmanes el procés per il·luminar les zones més fosques del nucli d’Avià, però ha apuntat que els robatoris del dia 12 es van produir en cases disseminades que “surten de l’abast de l’Ajuntament i no els podrem protegir”.

Això sí, Canal ha deixat clar que des del govern municipal continuen “molt interessats en la col·locació de càmeres als accessos” i que, això, podria acabar sent d’utilitat per als Mossos perquè, quan una càmera detecti una matrícula d’un reincident, emetrà un avís per al cos i posarà en alerta els agents.