El Berguedà, en alerta per nevades aquest divendres per sobre dels 500 m

El Servei Meterològic de Catalunya posa el Berguedà en alerta groga per possibles nevades, que són més probables a les cotes altes

La serra del Cadí des de Gósol, aquest dijous, després de les pluges de dimecres
La serra del Cadí des de Gósol, aquest dijous, després de les pluges de dimecres. | MeteoGósol

El Servei Meterològic de Catalunya ha llançat un avís de perill al Berguedà per possibles nevades de cara a aquest dijous. A l’àrea del Pirineu i del Prepirineu, l’alerta s’estén també a les comarques del Solsonès, la Cerdanya i l’Alt Urgell.

Segons el Meteocat, són “possibles” les nevades per sobre dels 500 m (això inclou la capital, Berga), on es podrien acumular fins a 2 centímetres de neu. En canvi, els gruixos podrien superar els 20 centímetres a partir dels 1.400 metres d’altura (això afecta Castellar de n’Hug, Gósol i els cims del Cadí).

El perill es considera “moderat” al Berguedà (alerta groga), s’activa a les 12 del migdia i es mantindrà fins a la mitjanit.

Pluja generalitzada

La borrasca d’aquest divendres s’espera que deixi pluja generalitzada i afecti tot el país, sobretot la meitat sud. Vindrà acompanyada d’una baixada brusca de les temperatures.

El geògraf Marc Gassó Torrens ha fet aquest mapa de les acumulacions de pluja previstes: al Berguedà, poden ser de fins a 30 mm al nord-oest, i de fins a 20 mm a la resta de la comarca.

Si es confirmen, les precipitacions d’aquest divendres se sumaran a les de dimecres. A Berga, es van registrar 4,6 mm, i a Gósol, 23,6 mm. Així es llevaven els cims del Cadí després de la pluja, segons la imatge que ha difós MeteoGósol.