Ressonàncies a l’Hospital de Berga: el conseller de Salut s’hi compromet i apunta al 2025

Cada any l'hospital ha de derivar unes 2.200 persones a Manresa perquè a Berga no tenen els aparells per poder fer-ne.

El conseller de Salut, Manel Balcells, durant la inauguració de les noves urgències de l'Hospital de Berga. MARC CANTURRI

La possibilitat de fer ressonàncies i la remodelació dels quiròfans passen a ser les principals prioritats d’inversió de l’Hospital de Berga, ara que ja s’han enllestit les noves urgències. És un dels grans reclams de la gerència de l’hospital i el Departament de Salut n’és conscient. I és que cada any, des de l’hospital, han d’enviar unes 2.200 persones a Manresa a fer-se ressonàncies a Manresa, perquè a Berga no se’n fan.

“Estem enriquint l’empresa privada que fa les ressonàncies, té tot el sentit del món que les puguem fer aquí”, ha dit la gerent, Antònia Baraldés, durant la presentació de les noves urgències. També hi era el conseller de Salut, Manel Balcells, que ha agafat el guant: “Les urgències són un punt i seguit. Ara és necessari continuar amb el pla d’espais i amb la remodelació dels quiròfans i la implementació d’aquesta ressonància nuclear magnètica que ha de ser en un hospital com aquest, i que hi serà”.

De moment —ha dit el conseller— la redacció del projecte per poder fer ressonàncies a Berga està pressupostat per aquest 2024. “Ja és un pas. Podríem licitar l’obra el 2025, si fem el projecte aquest 2024? Sí, i tant”, ha assegurat Balcells. A més, el conseller ha deixat clar que “és necessari no allargar-nos gaire” i fins i tot ha deixat caure la possibilitat que les ressonàncies i la remodelació dels quiròfans puguin fer-se en paral·lel i, per tant, que una inversió no tingui perquè esperar que l’altra acabi per tirar endavant.