Josep Genescà, ànima de Ràdio Puig-reig, menció d’honor als Premis Ràdio Associació

El jurat dels premis li ha concedit una menció d'honor per organitzar anualment el Fòrum 10, a Puig-reig.

Els 24ns Premis Ràdio Associació han reconegut el fundador i actual director de Ràdio Puig-reig, Josep Genescà. La històrica veu de la ràdio al Baix Berguedà ha estat distingida per “haver impulsat, des del 1991, el debat i la divulgació de la radiodifusió a través de l’organització del Fòrum 10 de Comunicació“. El jurat li ha concedit una de les tres mencions d’honor de l’edició, juntament amb Carles Pérez, locutor i guionista de Catalunya Ràdio, i Carles Godó, la veu institucional de RAC1.

“Un premi a la constància”

En declaracions a l’Aquí Berguedà, Genescà ha dit, emocionat, que “ és un premi a la constància, però també a la complicitat”. I sobre això últim, el director de Ràdio Puig-reig s’ha recordat de “totes les persones que han vingut al Fòrum 10, tant els ponents com els oients, i també a la ràdio”.

A banda, ha afegit que “el Fòrum 10 ha estat capaç de sobreviure en moments molt complicats per a la comunicació” i ha reivindicat que “mai no s’ha deixat ningú de banda i s’ha intentat fer lloc a tots els mitjans”. A més, diu, el premi també és un reconeixement a la comunicació local.

Premi Nacional de Comunicació, l’any 2008

L’any 2008, Genescà ja va rebre el Premi Nacional de Comunicació de Proximitat per part del departament de Presidència de la Generalitat. Aleshores els membres del jurat van valorar “la seva obstinació” per organitzar cada any el Fòrum 10, “per on han passat bona part de les autoritats acadèmiques, professionals i/o polítiques de la comunicació del país”.