L’associació de veïns de la rasa dels Molins veu “bé” el baixador, sempre que no es faci abans que l’estació a la Font del Ros

Veurien amb bons ulls la proposta que ha fet BeGI, però hi posen condicions: que primer es faci l'estació a la Font del Ros o bé que es faci tot alhora; i que el baixador no rebi cap línia regular.

L’associació de veïns de la rasa dels Molins li sembla “bé” la proposta de BeGI de fer l’estació de busos a la Font del Ros i alçar un baixador a la part sud de la rasa, ocupant només una part de l’esplanada del carrer Pere III. Fonts de l’associació han dit a l’Aquí Berguedà que no s’hi oposarien, sempre que es compleixin una sèrie de condicions.

La més important —defensen— és que primer es faci l’estació a la Font del Ros o, com a mínim, que es facin alhora les dues coses (estació i baixador). Amb aquest condicionant, els veïns volen evitar que el baixador es faci en primera instància i acabi fent la funció d’estació, mentre la infraestructura no s’enllesteix.

Les línies regulars, fora de la rasa dels Molins

L’altre prec que fan els veïns és que el baixador de la rasa dels Molins “només sigui per a expedicions discrecionals”, ja que entenen que això no complicaria la mobilitat a la zona i endreçaria els serveis puntuals que, ara, paren en altres punts de la ciutat.

A més, l’associació veïnal recalquen que totes les línies regulars —les que venen i van a punts com la Seu, Andorra, Barcelona o Manresa— haurien de parar a l’estació de la Font del Ros, de manera que el baixador quedaria reservat al bus urbà de Berga, als taxis i a expedicions molt concretes.