Bergacomercial rep el Premi Talent 2024 pel lideratge en l’APEU al carrer Major i el carrer del Roser

El jurat dels premis ha valorat "el lideratge a l'hora d'instaurar una Àrea de Promoció Econòmica Urbana", així com la seva implicació en el desenvolupament comercial de tot el Berguedà, "esdevenint pioners i exemple en la dinamització comercial al territori".

La unió de botiguers de Berga, Bergacomercial, ha estat guardonada amb el Premi Talent 2024 en la categoria de Comerç i Fires, dins el marc dels Premis Talent que atorga cada any la Fundació Impulsa Talentum.

El jurat dels premis ha valorat “el lideratge a l’hora d’instaurar una Àrea de Promoció Econòmica Urbana“, així com la seva implicació en el desenvolupament comercial de tot el Berguedà, “esdevenint pioners i exemple en la dinamització comercial al territori”.

El premi es va entregar a l’estand de Fundació Impulsa Talentum a la Fira Integrated Systems Europe ISE 2024 de Barcelona, i el va recollir l’expresident de la unió de botiguers i comissionat de l’Àrea de Promoció Econòmica Urbana a Berga, Xavi Orcajo, acompanyat de la gerent, Maria Gracia, i el Coordinador del Projecte APEU Berga, Jesús Carballo.

En un comunicat, l’entitat comercial destaca la importància del premi, ja que “posa de manifest la serietat, professionalitat i robustesa del projecte de l’APEU de Berga i el Pla d’Acció de l’entitat en els últims anys”.

En quin punt es troba l’APEU?

Bergacomercial també ha agraït a les empreses Focalizza i Som Impuls la seva implicació al Projecte APEU. A la Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i Ajuntament de Berga pel seu suport, així com a partits polítics locals i entitats de la ciutat que s’han sumat i han participat del projecte. I sobretot a totes les i els comerciants associats que han col·laborat en el plantejament i elaboració del Projecte, aquest premi també és seu.

A més, han recordat que l’APEU continua en fas d’explicació, que es va veure interrompuda per la campanya de Nadal i per estudiar quina era la forma legal adequada perquè Bergacomercial es pogués posar en contacte amb els propietaris de locals buits de l’eix comercial. Aquests propietaris representen el 40% del total d’agents que podran participar en la votació decisiva.

Un cop resoltes aquestes consultes, en les pròximes setmanes la unió de botiguers té previst informar els propietaris de locals buits i fer més reunions amb els comerços. A banda, insisteixen que “l’APEU és un projecte obert” i reiteren que el seu objectiu com a entitat és “que tothom se’l faci seu, el discuteixi i aporti les millores necessàries per ser un projecte de consens”. I conclouen: “Fent comunitat aconseguirem revertir la situació, amb un benefici comercial i un impacte positiu per a la ciutat”.