Castellar de n’Hug millora la carretera fins a Ripoll, per on passarà la Volta a Catalunya

L'Ajuntament destaca que les obres milloren la connexió amb el Ripollès i Osona i també preparen la zona de cara al pas de la Volta ciclista a Catalunya, el 23 de març.

Millora significativa a la carretera entre Castellar de n’Hug i Ripoll. L’Ajuntament de Castellar de n’Hug ha intervingut en el vial per formigonar uns 300 metres de voral i canviar les baranes dels ponts.

Segons explica l’Ajuntament en un comunicat, la millora permet “una millor connexió amb les comarques del Ripollès i Osona” i “més facilitat d’accés al poble del turisme provinent d’aquestes comarques”. Els treballs s’han pogut fer gràcies als diners de la Diputació de Barcelona i també amb fons municipals, de l’Ajuntament.

A més, l’alcalde, Salvador Juncà, ha avançat a través del mateix comunicat que serà una de les carreteres de pas de la Volta a Catalunya, el pròxim 23 de març. És el dia en què es disputa l’etapa berguedana, amb inici a la ciutat de Berga i final a Queralt. Des d’un primer moment, l’organització va deixar clar que l’etapa transcorreria pels principals ports de muntanya del Berguedà, però a dia d’avui encara no se’n coneix el recorregut exacte. Ara, però, també se sap que passarà per Castellar de n’Hug i, per tant, de retruc, agafa força la idea que la cursa ciclista ressegueixi punts com el coll de Merolla, Gombrèn o la Pobla de Lillet.

Aparcament per a autocaravanes amb aigua i llum, per Setmana Santa

També a Castellar de n’Hug, han finalitzat les obres de portada de subministrament elèctric i aigua a l’aparcament d’autocaravanes. S’hi ha instal·lat un dipòsit de 2.000 litres i una bomba per fer arribar l’aigua a la zona, ja que es tracta d’un indret molt elevat, a l’antic camp de futbol.

Per Setmana Santa, l’Ajuntament preveu estrenar la instal·lació. En les pròximes setmanes s’asfaltarà i es marcarà l’estacionament de les autocaravanes.