Aquests són els guanyadors de la rua de carnaval de Gironella més multitudinària de la història

La desfilada supera tots els seus precedents: lluïda com mai, amb una vintena de comparses i amb 760 inscrits entre tots els participants.

760 inscrits. Amb aquesta xifra, l’organització del carnaval de Gironella ja deixava entreveure a mitjans de la setmana passada, a través d’Instagram, que la rua de comparses de dissabte tenia números de superar tots els seus precedents. I així va ser: una desfilada lluïda com mai, que va arribar a la vintena de comparses i que va comptar amb més de 700 persones implicades en algun dels grups participants i milers de visitants entre el públic.

Entre les 20 comparses participants, es van donar set premis. Dos eren per a la categoria de comparses, tres eren per a les disfresses, un altre el votava el públic a través de l’aplicació mòbil oficial de Gironella i una setena distinció es reservava a la millor proposta vinguda de fora de Gironella.

Mar de vòlei, premi a la millor comparsa

L’impressionant blavor marina creada pel club de vòlei de Gironella i una enginyosa ruleta de la sort en clau local, inspirada en el conegut programa de televisió, es van endur els dos premis de la categoria de comparses.

FOTO. AJ GIRONELLA
FOTO. AJ GIRONELLA

Sant Marcians, la millor disfressa

Els premis a les millors disfresses van ser per a la llampant comparsa marciana de l’edició, Sant Marcians, que es va adjudicar el primer premi; per a l’impressionant cigne que va meravellar els carrers de Gironella durant tota la tarda; i per a curiosa escenificació de balcons amb roba estesa.

FOTO. AJ GIRONELLA
FOTO. AJ GIRONELLA
FOTO. AJ GIRONELLA

El poble vota la Giroleta

Era la gran novetat del concurs de comparses. Aquest any, el mateix dissabte a partir de dos quarts de 6 de la tarda es va activar una votació a través de l’aplicació oficial de Gironella i cada usuari podia escollir la seva comparsa preferida de la rua. Finalment, l’escollida va ser la Giroleta, la comparsa que escenificava una ruleta típica de sala de jocs, envoltada de cartes i crupiers.

FOTO. AJ GIRONELLA

Els ànecs d’Olvan, premi de categoria forana

Com en cada edició, l’organització també va reservar un premi per a les comparses que venen de municipis veïns. En aquest cas, la distinció va ser per a la divertida carrossa Els Patos S.O.S d’Olvan.

FOTO. AJ GIRONELLA

Hogwarts, al nucli històric

Durant el cap de setmana de carnaval, els barris de Gironella també es van transformar a través de decoracions que aspiraven al concurs de barris. Els guanyadors del certamen van ser els veïns del nucli històric, que van acostar la vila a Hogwarts, el col·legi de màgia de Harry Potter. El segon premi va ser per al Cap del Pla i el tercer va ser compartit entre els Viladomius, Nou i Vell.