El Berga assalta Gironella en un partit farcit de targetes i s’aferra a la lluita pel liderat

Els de Pau Morral s'emporten els tres punts de Gironella després d'una gran primera meitat i de ser capaços de controlar un segon temps més trencat.

Els jugadors del Berga, celebrant un dels gols de la tarda, a Gironella. CE BERGA

Derbi tenyit de vermell i blanc a Gironella, la tarda de carnaval. El Berga va plantar la bandera al municipal gironellenc en una tarda pletòrica dels de Pau Morral, que van ser capaços d’endur-se un derbi intens i farcit de gols (5) i de targetes (fins a 4 vermelles).

A la primera meitat dos gols de Rafa Zafra i un tercer de Ramon Artigas van permetre al Berga anar-se’n al descans amb un clar avantatge en el marcador. Zafra va veure porteria en dues dianes de caçador i Artigas va culminar un gran contracop a l’últim sospir abans del descans. D’aquest primer temps, més enllà dels golejadors també va destacar la irrupció del juvenil Alex Jitari, que tot just disputava el segon partit com a titular amb el primer equip i que va fer una assistència de gol i va iniciar la jugada que va acabar amb la tercera diana del seu equip.

El 3 a 0 semblava una distància insalvable per un Gironella que, malgrat tot, a la represa va sortir amb ganes de donar guerra. A l’ímpetu local per escurçar distància en el marcador, s’hi va sumar, a més, l’expulsió de Diego Hualpa per doble groga als 20 minuts de la segona part. Just després, Pau Ragués va transformar una falta que col·locava l’1 a 3 al marcador. El cop, però, no va ser suficient per encongir un Berga que en pocs minuts va tornar a veure porteria, amb l’1 a 4 de Ramon Artigas.

A banda, el local Aitor Montañà va veure la segona groga per protestar i va igualar forces entre tots dos equips, que quedaven 10 contra 10 per disputar els 20 minuts restants de partit. A la part final de l’enfrontament, Ivan Càceres va rebre dues grogues en pocs minuts i el Berga va quedar amb 9 jugadors i, en temps afegit, el porter del Berga, Ivan Gil, també va ser expulsat amb vermella directa per agafar un rival per la samarreta.

Els berguedans, repartits a la meitat alta de la classificació

Amb aquesta victòria, el Berga continua enganxat al líder de la categoria, el Ripollet, que té 39 punts, només un més que els berguedans, empatats a punts amb el Torelló en el segon esglaó de la classificació. El Gironella, en canvi, cau a la sisena posició i veu com el Ripollet se’n va a 9 punts de distància i el Berga i el Torelló, a 8. L’altre equip berguedà de la categoria, el Puig-reig, va empatar a zero al camp del Sant Quirze del Vallès i és vuitè, amb 28 punts.

El pròxim cap de setmana el Berga rebrà la visita del cuer, la Romànica, al municipal de la capital del Berguedà. Per la seva banda, el Gironella repetirà com a local per enfrontar-se al Vic Riuprimer, un dels equips amb millor estat de forma de la categoria en aquests moments. I el Puig-reig també jugarà a casa i rebrà un rival directe en hores baixes, el Tibidabo Torre Romeu, que encadena tres jornades sense guanyar.