Volta a Catalunya: Els vuit carrers de Berga on estarà prohibit aparcar dissabte fins a les 6 de la tarda

Els ciclistes sortiran des del passeig de la Indústria abans de dinar per afrontar diversos ports de l'Alt Berguedà, però tornaran a la capital al cap d'unes hores, just abans de la pujada final a Queralt.

Volta ciclista a Catalunya 2023. VOLTA

La Volta a Catalunya ha començat aquest dilluns amb una etapa amb inici i final a Sant Feliu de Guíxols, però tindrà com a punt àlgid l’etapa berguedana de dissabte. La jornada, la penúltima de l’edició, arrencarà al passeig de la Indústria de Berga, i tornarà a la ciutat al cap d’unes hores, per rodar-hi els últims metres abans d’enfilar l’escalada al santuari de Queralt. I això farà que en alguns carrers estigui prohibit aparcar-hi.

Des d’aquest dilluns, diversos cartells de la Policia Local adverteixen de les afectacions a les zones concretes. Els principals carrers afectats són la carretera de Santa Fruitós, el carrer del Roser, la rasa del Canyet, la plaça Mossèn Armengou, el passeig de les Estaselles, el carrer Santa Joaquima de Vedruna, el carrer Pere Costa i el carrer Can Baster. Són les vies que resseguiran els ciclistes quan tornin a la ciutat, després de coronar ports com Coll de Pradell o la Collada de Sant Isidre.

La Policia Local prohibeix l’estacionament a tots aquests carrers des de les 11 del matí fins a les 6 de la tarda. A més, demana a qui disposi de pàrquing privat a la zona que, si necessita sortir amb el seu vehicle, ho faci abans de les 2 del migdia.

Els carrers per on passaran els ciclistes quan comenci l’etapa també patiran afectacions, però seran molt més breus perquè, un cop hagin passat, abans del migdia, s’aixecaran.

Per quins carrers passarà la Volta a Berga?

Els ciclistes sortiran des del passeig de la Indústria, on hi haurà control de firmes a partir de les 11. La sortida està prevista cap a dos quarts d’1 del migdia (12.30 h), i serà neutralitzada, per tant, amb tots els corredors junts, a ritme baix. Quan arribin a la rotonda de l’ambulatori, agafaran el carrer Pere II, fins a la rotonda de la plaça Gernika (institut), des d’on abandonaran la ciutat i marxaran cap a l’Alt Berguedà.

A partir d’aquí, passaran per Vilada i Borredà, enfilaran el coll de la Batallola i el collet de Cal Ros, resseguiran Sant Jaume de Frontanyà i la Pobla de Lillet, afrontaran el Coll de Pradell, passaran per Saldes i es dirigiran a Malanyeu per fer la collada de Sant Isidre. Després agafaran la C-16 per tornar cap a Berga.

Un cop a Berga de nou, la ruta prevista és entrar per la rotonda sud (LIDL), pujar fins a la benzinera del passeig de la Pau i encarar la carretera de Sant Fruitós fins a trobar la cruïlla amb el carrer del Roser. D’aquí, aniran a buscar la rasa del Canyet, a la rotonda del Bon Joc i aniran a buscar la pujada de santa Joaquima de Vedruna, el carrer Pere Costa i Can Baster, just abans de començar l’inici de la pujada al santuari de Queralt.

L’arribada dels primers classificats a Queralt està prevista entre les 16.20 i les 16.45, però des que les bicicletes surtin de Berga cap a l’Alt Berguedà, els impulsors de la Primavera Ciclista al Berguedà fan una crida als aficionats a anar a seguir l’etapa a la Font Negra, on hi haurà animació, food trucks i pantalla gegant.