Mor Jordi Camps i Rovira, restaurador de la Patum entre el 1968 i el 2000

Des de la mort del seu pare, Pere Camps, es va dedicar al desenvolupament i conservació de les comparses, fins que va passar el relleu al seu fill, Jordi Camps i Bessa.

Ha mort als 89 anys Jordi Camps i Rovira. Fill de Pere Camps, el primer artesà i fuster de la família, va agafar el relleu del seu pare quan aquest últim va morir, l’any 1968, en el desenvolupament i conservació de les figures de la Patum. Des de la mort del seu pare, Jordi Camps va fer-se càrrec de la restauració de les comparses de la Patum i també de la Patum Infantil. S’hi va dedicar fins a l’any 2000, quan va passar el relleu al seu fill, Jordi Camps i Bessa, que des de feia uns anys ja s’ocupava de la Patum infantil.

Durant els més de 30 anys que es va dedicar a la construcció i restauració de comparses, Jordi Camps va fer, entre altres obres, els cossos dels quatre gegants entre el 1970 i el 1971, l’elaboració de quatre maces noves l’any 72, la reconstrucció dels cossos de les guites de la Patum infantil l’any 92 i la construcció de vuit maces noves el 99.

A banda de la seva tasca com a fuster, entre el 1940 i el 1950, Camps va formar part de la plantilla de la guita grossa i posteriorment també dels vestidors de plens. De fet, la Patum el va homenatjar l’any 2016, dedicant-li una píndola de Vides de Patum, els audiovisuals que cada any es fan a persones que han deixat empremta a la festa.

La cerimònia de comiat a Jordi Camps i Rovira serà dimecres, 20 de març, a dos quarts d’11 del matí (10.30 h) a l’església de Santa Eulàlia, a la plaça de Sant Pere.