Jan Torrella, pletòric: ja és doble campió d’Espanya, de pujada vertical i de curses de muntanya

El corredor de Bagà ha estat el gran protagonista del cap de setmana al campionat d'Espanya que s'ha disputat a Àvila. N'ha tornat amb cinc medalles d'or, entre les quals una per equips, amb el JAB de Berga.

Jan Torrella, durant la cursa de muntanya del campionat d'Espanya. JOSE MIGUEL MUÑOZ - RFEF

Cap de setmana per emmarcar i recordar del berguedà Jan Torrella. El corredor de Bagà ha guanyat els dos campionats d’Espanya que ha corregut en només dos dies. A Candeleda, a Àvila, s’hi disputava el campionat d’Espanya de vertical, dissabte, i el de curses de muntanya, diumenge, i Torrella va guanyar totes dues proves, tant en la categoria absoluta com en la seva, sub-23. A més, en el campionat vertical, el seu club, el JAB Berga, va proclamar-se campió per equips.

La primera gran fita de Torrella i el premi gran del JAB

A la prova vertical, Jan Torrella va endur-se un interessant frec a frec amb Fabián Venero i Miquel Corbella. A la segona meitat de la prova, Torrella va començar a distanciar-se i només Corbera és capaç d’aguantar-lo fins als metres finals, quan el baganès va fer un últim canvi de ritme per sentenciar la prova i endur-se els primers tres ors del cap de setmana: absolut, sub-23 i per equips, amb la resta de components del JAB masculí.

El podi absolut masculí, amb Jan Torrella al centre, com a guanyador. JOSE MIGUEL MUÑOZ – RFEF

Sobre la resta d’integrants del club berguedà, la 16a posició de Marc Rocadembosch, la 23a de Lleïr Barcons i la 86a de Fede Garrido van donar el primer lloc per equips, en categoria absoluta. A més, tots tres van destacar en les seves categories: Marc Rocadembosch va ser tercer en Màster 35, Lleïr Barcons va ser 4t sub23 i Fede Garrido, segon en l’apartat Màster 65.

En categoria femenina, Bel Calero, també del JAB, va pujar al podi absolut de la prova vertical: va ser tercera en una prova dominada a plaer per Oihana Kortazar, que va treure més d’un minut a la segona classificada, Onditz Iturbe, i gairebé dos a Calero. També defensant els colors del JAB, Vanesa Galera va ser 38a a la general i va aconseguir pujar al podi sub23.

Pel que fa a les curses de promoció, el JAB també va destacar. Lluís Puigvert va aconseguir l’or en sub20, mentre que Raul Arpal va ser cinquè. En sub18, Llibert Bonet va completar el podi, tercer, i va aconseguir la medalla de bronze. I en sub18, Aina Civil va acabar els 4,5 quilòmetres de vertical de promoció en sisena posició.

El podi femení absolut de la vertical, amb Bel Calero com a tercera. JOSÉ MIGUEL MUÑOZ – RFEF

El segon assalt de Torrella per convertir-se en pentamedallista

L’endemà, diumenge, al campionat de curses de muntanya, Jan Torrella va fer un inici de carrera més aviat discret, però a mesura que la cursa va anar sumant desnivell va arribar als llocs capdavanters. Tot plegat va fer que la cursa s’acabés trencant i que Torrella se separés de la resta, juntament amb Dimas Pereira i, en uns primers compassos, també amb Fabián Venero, que va acabar cedint. En el duel amb Pereira, Torrella es va mostrar intractable i va acabar enduent-se la prova amb més d’un minut d’avantatge, després d’un final de cursa brillant. Pablo Bautista va completar el podi.

Com en el dia anterior, Torrella va sumar la medalla d’or absoluta i la sub-23. Per tant, a les tres medalles de dissabte (incloent-hi la d’equips), se n’hi van afegir dues més per fer que el baganès torni a casa amb cinc distintius penjats al coll.

Jan Torrella, durant la cursa de diumenge. JOSE MIGUEL MUÑOZ – RFEF

A banda, de Torrella, el JAB va participar en la prova absoluta masculina de diumenge amb Victor da Costa, que va ser 6è, i Daouda Diame, que va ser 89è. Aquests dos resultats i el de Torrella van convertir el JAB en el cinquè a la classificació per clubs. En l’apartat femení, Bel Calero va fregar el podi: va ser quarta, i Sara Roca va acabar en 44è lloc. I per categories, Pol Camprubí va ser 16è sub23; Oscar Cabeza, 8è Màster 50; i Fede Garrido, 3r Màster 65.

Bel Calero, durant la prova de diumenge. JOSÉ MIGUEL MUÑOZ – RFEF

Pel que fa a les curses de promoció, en sub20 Lluís Puigvert va repetir la victòria del dissabte, mentre que Adrià López va ser 4t i Jordi Inocencio, 18è. En sub18, Llibert Bonet va ser 29è. I en sub18 femení, Aina Civil va ser novena, Berta Rota va acabar 19a i Estel Farrés, 23è.

Lluís Puigvert, la gran notícia del planter del JAB, aquest cap de setmana. JOSE MIGUEL MUÑOZ – RFEF