Els vestits nous dels Gegants de la Patum s’enllestiran aquest maig: quan i on es podran veure per primer cop

La nova indumentària de les dues parelles de gegants s'exhibirà per primera vegada al claustre de Sant Francesc, el cap de setmana previ a Corpus.

Jordi Rafart, durant la presentació dels dissenys dels vestits que va fer el 2023. MARC CANTURRI

Últimes setmanes de preparació dels nous vestits dels Gegants de la Patum. La nova indumentària de les dues parelles de gegants sortirà del convent de Sant Francesc per Corpus, per primer cop, però uns dies abans ja es podrà visitar al convent.

Dissabte abans de Patum, el 25 de maig, l’Ajuntament presentarà els nous vestits públicament. Ho farà en un acte que comptarà amb les intervencions del dissenyador dels vestits, el modista berguedà Jordi Rafart; l’historiador Albert Rumbo; l’alcalde, Ivan Sànchez; i el cap de colla dels Gegants, Dani Massana.

En aquest acte, Jordi Rafart presentarà el resultat final de la seva proposta, Els nostres avis, que va guanyar el concurs que l’Ajuntament va convocar per triar la indumentària dels gegants. “Són uns vestits que hem de ser conscients que són pura artesania, alta costura, estan fets pels millors professionals de Catalunya per fer els millors gegants de Catalunya”, ha assegurat el mateix Rafart.

En la mateixa línia, el modista ha apuntat que els nous dissenys de la indumentària “acosten els Gegants de la Patum a la modernitat” i representen “una evolució natural per adaptar-los al moment actual”.

La proposta de Jordi Rafart que va guanyar el concurs per vestir els Gegants de la Patum.

Un cap de setmana per contemplar-los

La presentació dels vestits serà l’últim dissabte de maig, dia 25, a les 12 del migdia. Des d’aleshores, estaran exposats al claustre del convent de Sant Francesc durant tot el cap de setmana. L’horari per veure’ls serà dissabte, de 12 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenge, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Una exposició de 100 anys d’història dels vestits

En paral·lel a la presentació dels vestits, s’inaugurarà una mostra al mateix convent de Sant Francesc que exposarà l’evolució dels vestits dels Gegants de la Patum des del 1927 fins a l’actualitat. S’ha batejat com a 100 anys d’història a través de la mirada dels gegants. Des d’aquell dissabte, 25 de maig, es podrà veure cada cap de setmana i festius, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.