Grau Franch eixampla distàncies com a líder del campionat de Catalunya de trial

El pilot berguedà suma 20 punts més a la general de la categoria Open 125 i ja en treu 7 al seu perseguidor més immediat, que ha passat a ser Damià Solà.

Grau Franch, a Aitona, a la segona prova del campionat de Catalunya de trial. FCMOTOCICLISME

Bona evolució del berguedà Grau Franch al campionat de Catalunya de trial. Aquest cap de setmana passat es va disputar la segona prova del certamen, a Aitona, i el pilot del Berguedà va aconseguir una valuosa segona posició en categoria Open 125 que li permet sumar 20 punts i eixamplar distàncies al capdavant de la classificació general del campionat català.

Franch va ser quart a la classificació de nivell verd, però aquesta posició es va traduir en un segon lloc a la seva categoria, atès que tant el primer classificat, Joan Julià, com el tercer, Ramon Plana, van competir en nivell verd però van puntuar a la general d’Open +50. Així, Grau Franch, tot i no pujar al podi, va sumar 20 punts i només va veure’s superat per un pilot de la seva categoria, Damià Solà, que va ser segon de nivell verd i va sumar 25 punts, la màxima puntuació, de cara a la general d’Open 125.

El podi de nivell verd, però, va ser el més renyit del cap de setmana, a Aitona. El guanyador, Joan Julià, va empatar a 8 peus amb el segon classificat, Damià Solà. I Ramon Plana, tercer classificat, va empatar a 9 peus amb Grau Franch, que va ser quart, però va fregar el podi i, fins i tot, la victòria.

Set punts de marge respecte al segon classificat a la general

El resultat a Aitona és molt positiu per a Grau Franch a efectes classificatoris. Els 20 punts sumats en aquesta jornada se sumen als 25 que va endur-se de Matadepera, en la prova inaugural del campionat. Així, el pilot berguedà en té 45, que són 7 més que els del segon classificat, que ha passat a ser Damià Solà. El guanyador d’Aitona n’ha sumat 25 aquest cap de setmana, però només va poder-se’n endur 13 de Matadepera, i n’acumula 38.

En canvi, ha estat un mal cap de setmana per a qui fins ara era el màxim perseguidor de Grau Franch a la general, Lluc Gómez, que només ha sumat 8 punts a Aitona, després de sumar-ne 20 a Matadepera. Gómez té ara 28 punts i és tercer, però ja és 17 punts per darrere de Grau Franch a la taula.