L’associació de veïns de la rasa dels Molins exigeix un límit de decibels i neteja diària a la nova zona d’atraccions de Patum

L'entitat retreu que s'hagin assabentat del canvi d'ubicació a través de la premsa i no per l'Ajuntament, i apunten que no hi veuen cap gran inconvenient si es garanteixen les seves peticions.

Les atraccions, a la ubicació que van tenir durant la Patum del 2022 i la del 2023. M. CANTURRI

L’associació de veïns de la rasa dels Molins ha enviat un document a l’alcalde de la ciutat, Ivan Sànchez, en què demana una sèrie de compromisos de l’Ajuntament de cara a garantir la bona convivència veïnal amb les atraccions que enguany s’ubicaran a la part nord de la rasa.

Els veïns demanen cinc punts bàsics. D’entrada, que se segueixi la normativa del volum del so, segons els decibels que assenyala la llei. En segon lloc, volen que hi hagi “neteja diària de tot l’entorn de la rasa i, una vegada finalitzada la festa, una neteja més a fons”. També reclamen “que es tinguin en compte la seguretat en general i els problemes que es puguin derivar de possibles bretolades”. En quart lloc, que es tingui “una atenció especial vers la mobilitat, amb els canvis circulatoris que aquesta sofrirà”. I, finalment, que es compleixin estrictament els horaris d’obertura i tancament de les atraccions.

Els veïns demanen a l’alcalde que els retorni el document signat per garantir que complirà les peticions.

Estirada d’orelles al govern

El document que s’ha adreçat a l’alcalde és constructiu i amb bon to, però també reserva una part per a la crítica. Els veïns retreuen que s’han assabentat del canvi d’ubicació de les atraccions pels mitjans de comunicació i no pas per l’Ajuntament, que —diuen— “ens ignora”.

Al ple de la setmana passada, el mateix alcalde va reconèixer que no s’havia parlat amb els representants veïnals, però també va avançar que ho faria en les pròximes setmanes per acabar de consensuar les mesures dels dies de Corpus a la zona.