La Farsa presenta Anna Frank

General

Berga farà públic dilluns les primeres actuacions del barri vell que rebran ajuts, i ja podran començar les obres

La rehabilitació d’elements comuns d’edificis del barri vell de Berga començarà a partir de la setmana que ve. Dilluns, la Junta de Govern, aprovarà els ajuts que es donen, després que BRG Progrés –que és la societat municipal que gestiona el pla de barris– hagi analitzat les vint sol·licituds que es van presentar en la primera convocatòria. Fins dilluns, no es farà públic quines actuacions podran rebre ajuts, quines no, i quina compensació econòmica els pertoca a cadascuna, ja que els ajuts no cobreixen el 100% dels costos. Un cop es doni a conèixer ja poden començar les obres, tal com detalla Antoni Mas, gerent de BRG Progrés: “un cop es faci públic, si tenen la llicència ja poden començar les obres; tenen un any per fer-les”.
Un cop els veïns beneficiaris dels ajuts en rebin la notificació, tindran un màxim de tres mesos per començar les obres, amb un termini límit d’un any.
La partida habilitada per aquesta primera convocatòria és de 300.000 euros. Abans d’acabar l’any, és previst que s’obri la segona convocatòria d’ajuts per rehabilitar elements comuns del nucli antic de Berga. En aquest sentit, es contemplen diferents apartats: les obres per millorar les condicions d’accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques; les obres de rehabilitació de cobertes i façanes; i la millora de les instal·lacions d’aigua, de gas, d’electricitat i de noves tecnologies.

Comentaris