La Farsa presenta Anna Frank

General

L’aigua de l’aixeta de Gironella deixarà de tenir mal gust d’aquí a mig any

L’aigua de Gironella deixarà de tenir mal gust la pròxima primavera, quan hagin acabat les obres per fer una nova captació al riu Llobregat. L’Ajuntament agafarà aigua d’una zona anterior a la resclosa de Cal Metre. Construirà una caseta amb dues bombes, farà una escullera al riu, i drenarà amb grava el fons del riu per evitar que l’aigua es barregi amb fang.
Ara, la vila ja capta aigua del Llobregat, a través d’unes bombes que hi ha al mig del poble. El problema és que, amb el temps, les captacions s’han omplert de llot i de fang.
L’aigua del Llobregat representa només una part de la que surt per les aixetes de Gironella. La resta es capta de la riera de la Portella. Però la riera cada vegada baixa més seca, i la vila s’ha de refiar més de l’aigua del Llobregat, massa barrejada amb el fang.
La captació que ara es construeix és la primera de les que vol fer l’Ajuntament per garantir el subministrament d’aigua potable amb més bon gust i amb més bones condicions. Més endavant, vol renovar la xarxa de la riera de la Portella, que extreu aigua del dipòsit de Foià.

Comentaris