General

Artur Mas no ha volgut donar noms per encapçalar la llista de CiU a Berga en les eleccions municipals

Artur Mas ha estat aquest vespre a Berga. El líder de Convergència i Unió no ha volgut desvetllar qui serà el candidat de la formació nacionalista a l’alcaldia de Berga però sí que ha dit que està convençut que CiU obtindrà bons resultats a la capital del Berguedà en les properes municipals. Mas es basa en el bon paper, ha dit, que CiU va fer a Berga en les eleccions autonòmiques del passat 1 de novembre. També ha tingut paraules per a la presidenta del Consell Comarcal i alcaldessa de Guardiola de Berguedà, Montserrat Ribera, que encara que s’hagi quedat a les portes de ser diputada al Parlament, segons Mas, actuarà com si ho fos a l’hora de treballar per al territori.
Artur Mas ha fet aquestes declaracions aquest vespre al pavelló de Suècia de Berga, on s’ha celebrat la primera de les trobades que té programades arreu del territori català. Unes 200 persones, entre militants i simpatitzants del partit, han omplert la sala d’actes per escoltar les directrius de CiU, que segons Mas passen per assumir el lideratge del país en uns moments de desconcert i estimular a les persones perquè participin en les properes eleccions municipals.
Artur Mas també ha parlat del nou govern de José Montilla. Ha criticat per exemple, que no s’hagi creat un departament dedicat exclusivament a Universitats i Recerca ni un altre de Relacions Exteriors. A més, ha dit que és lamentable que hi comenci a haver les primeres discrepàncies públiques entre els partits del govern d’Entesa, en referència a la intenció d’Iniciativa d’assistir a la manifestació contra el quart cinturó. També ha afegit que el nomenament d’Ernest Maragall com a conseller d’Educació li sembla un premi de consolació cap a la família de Pasqual Maragall. Malgrat les crítiques cap al nou govern de la Generalitat, el líder de CiU, Artur Mas, no ha descartat mantenir converses amb el president de la Generalitat. Ha estès la mà a José Montilla per iniciar converses i arribar a acords sobres els grans temes del país, però ha volgut deixar clar que tot acord haurà de tenir en compte el projecte de Convergència i Unió perquè va ser el més votat pels ciutadans de Catalunya.

Comentaris