General

La Fira de la Puríssima arriba un any més a Gironella amb propostes per a tots els gustos

Els comerciants de Gironella esperen un ple absolut divendres que ve, dia 8, al nucli antic de la vila per la fira de la Puríssima. El certamen arriba a l’edició número 21 amb una aposta decidida pels productes de Nadal, com figures del pessebre i tions. La intenció és convertir la fira en la Santa Llúcia del Berguedà, sense oblidar el producte que ha donat fama a Gironella, l’escudella de blat de moro escairat, que cuina el xef Miquel Márquez.
La fira no presenta novetats destacades respecte els anys anteriors, perquè l’objectiu dels comerciants i de l’Ajuntament és conservar l’esperit tradicional de la mostra. L’alcalde de Gironella, Ramon Costa, diu que cal preservar el format que ha funcionat en els últims temps.
D’entre els actes paral·lels, destaca la quina, que es va estrenar l’any passat, i que va registrar un gran èxit de públic. En la primera edició, la van organitzar els comerciants en benefici de l’associació Arada, que lluita contra l’alzheimer i les demències. I, ara, Maria Àngels Selles explica que els comerciants s’han buscat un relleu: “aquest any se n’ocuparà l’equip de futbol”.
La fira de la Puríssima també es completa amb una trobada de gegants, un intercanvi de plaques de cava, un concurs de fotografia digital i un altre d’allioli. El recinte firal obrirà portes divendres que ve a les 9 del matí, i es podrà visitar fins al migdia.

Comentaris