La Farsa presenta Anna Frank

General

El projecte d’una planta embotelladora a Gósol, encallat des de fa anys, comença a prendre forma

L’Ajuntament de Gósol i l’empresa Cobega –comercialitzadora de la marca Coca-cola– han reprès les negociacions per instal·lar una planta embotelladora d’aigua a Gósol. És un projecte que fa anys que s’estudia però no s’ha desencallat mai. S’ha congelat en nombroses ocasions per qüestions diverses. Per una banda per certes discrepànces entre l’equip de govern de Gósol (CiU) i l’empresa, per la ubicació de la planta, per exemple; i per altra banda, perquè segons Cobega, Coca-cola ha entrat en el mercat de l’aigua però la prioritat és el llançament de refrescos. Tot i això, ara sembla que el projecte es podria fer realitat. Ferran Martín és el director de comunicació de Cobega: “no és una cosa que ens posarem a construir la setmana que ve però l’interès hi és perquè sinó ja haguessim abandonat la idea d’instal·lar-nos a Gósol i no ho hem fet”.
Hi ha interès per part de l’empresa i també per part de l’Ajuntament de Gósol. Parlen d’un projecte encara verd, però reconeixen que s’ha tornat a posar sobre la taula per fer-lo realitat. L’alcalde, Josep Corominas, explica que “se n’ha parlat però no hi ha res concret encara”.
Comercialitzar aigua mineral de Gósol representaria una font d’ingressos important per al poble, i generaria molta feina. N’està convençut l’exdiputat al Parlament pel PSC Joan Roma, que va seguir de prop aquest tema durant uns 10 anys: “estem parlant de la inversió més gran de la història de Gósol. És un gran repte i asseguraria el futur del municipi per als propers 40 o 50 anys”.
Nous llocs de treball no només per a Gósol sinó també per a Saldes i Vallcebre. La planta embotelladora d’aigua és tot un repte: la inversió és milionària, al voltant de 150 milions d’euros, i el projecte engrescador. L’empresa està disposada a invertir i l’Ajuntament disposat a acabar de tancar les negociacions amb Cobega perquè la planta embotelladora s’instal·li a Gósol. S’ubicaria a la zona del Clot del Puig. Podria suposar uns 75 llocs de treball nous: uns 55 de directes i uns 20 més d’indirectes. I també representaria un creixement de la població de Gósol, que actualment té poc més de 200 habitants.

Comentaris