La Farsa presenta Anna Frank

General

Quatre de cada cinc nens i nenes de Berga no fan esport fora de l’escola

Quatre de cada cinc nens de Berga no practiquen cap tipus d’esport extraescolar, més enllà del que puguin fer a l’hora del pati o a la classe d’educació física. És una primeres conclusions d’un estudi de la Candidatura d’Unitat Popular, la llista independentista que s’estrena en les pròximes eleccions municipals de la ciutat.
La falta d’exercici físic contribueix a fer créixer l’obesitat infantil i, per això, la CUP ha començat una investigació amb l’objectiu de determinar quina incidència té el sobrepès desmesurat entre els nens i nenes de Berga, i quins són els hàbits alimentaris de la població infantil.
Un dels portaveus de la CUP, Òscar Caldera, ha explicat a Ràdio Berga que l’estudi té dues parts: primer, una enquesta a pares i mares, i després, volen pesar i mesurar els nens i nenes de Berga.
Segons Caldera, és imprescindible tenir un estudi sobre la realitat dels nens i nenes de Berga, què mengen i quin tipus d’esport fan. “Ara mateix, hi ha estudis sobre l’obesitat a nivell català, però no a nivell local”, ha dit Caldera.
Els resultats de l’estudi, els estudiaran un grup de professionals mèdics de Berga. Una mostra que moltes pares i mares no estan preocupats per la salut alimentària dels seus fills és, segons la CUP, que molt pocs han retornat emplenada l’enquesta que els han lliurat a l’escola.

Comentaris