General

La Patum estrena una pàgina web amb informació, música, vídeos i imatges de la festa

Compte enrere per la Patum. Dimecres, comença la festa, i aquest cap de setmana Berga ja n’ha viscut els preludis. Dissabte a la nit, concert de Patum, del Memorial Ricard Cuadra, i ahir, cantata de la Patum dels nens i nenes de l’escola de Sant Joan, i els Quatre Fuets, que van tornar a reunir centenars de persones a la plaça Viladomat. Abans que les maces provessin els nous fuets de la Patum, es va presentar a l’Ajuntament de Berga la nova pàgina web de la festa.
La nova pàgina web és un dels elements que faltava per ampliar els espais de consulta d’informació sobre la Patum a la xarxa. La web, que des de diumenge ja està en funcionament, ha estat construïda per Elena i Íngrid Baraut, de Produccions Eldar. Les dues germanes se senten afortunades d’haver pogut portar a terme aquest projecte, que ha estat tot un repte.
A l’hora de valorar la pàgina, l’alcalde de Berga, Ramon Camps, ha dit que s’ha de tenir clar que es tracta d’una eina bàsicament d’informació i de projecció de cara a l’exterior. I, per això, les germanes Baraut han optat per situar l’usuari enmig de la plaça Sant Pere. Aquí hi ha totes les comparses i clicant al damunt de cadascuna es pot veure un salt i obtenir informació d’aquestes. La pàgina també conté altres apartats de consulta.
Un altre espai destacat és el destinat al nomenament de la Patum com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat. Qui tingui curiositat per visitar la pàgina, ja hi pot accedir a través de www.lapatum.cat.

Comentaris