Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Un 95% dels alumnes de l’escola pública de Navàs estudiarien en un institut públic al poble

El 95% dels pares i mares dels alumnes de l’escola pública de Navàs voldrien que els seus fills poguessin estudiar secundària en un institut públic al poble. Són dades extretes d’una enquesta que ha fet la Plataforma Pro Institut Públic per Navàs a les famílies que tenen alumnes al col•legi Sant Jordi.
Dels 35 nens i nenes que fan 6è de primària a l’escola i que han respost l’enquesta, 22 optaran l’any que ve per estudiar a l’escola diocesana de Navàs, i 13 aniran a l’institut de Puig-reig. Però el portaveu de la plataforma, Jaume Vilà, creu que, a l’hora de la veritat, si queden places lliures, n’hi haurà més que marxaran fora del poble, buscant l’institut gratuït més pròxim. Els pares i mares, diu Vilà, voldrien tenir els fills més a prop de casa, al mateix poble de Navàs, però també preferirien que estudiessin a la pública.
La Plataforma també demana al regidor o regidora d’Educació del futur equip de govern que tingui més en compte els nois i noies que estudien fora de Navàs. Segons Vilà, hi ha estudiants que marxen del poble per estudiar a Puig-reig o a Sallent, i que perden el contacte amb les activitats educatives i juvenils que s’organitzen al seu municipi.
La Plataforma Pro Institut Públic per Navàs demana la construcció amb urgència d’un centre gratuït d’educació secundària al poble, que complementi l’oferta privada que ja hi ha en l’actualitat. Si, de moment, no pot ser un institut, la Plataforma reclama una secció d’educació secundària, com la que hi ha al pla de l’Alemany de Berga.

Comentaris