Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Unió de Pagesos vol que es desplaci un tram de la carretera de Casserres a l’eix perquè no passi pel bosc de Barbats

Una màquina al bosc de Barbats sembla indicar que les obres a la nova carretera que unirà Casserres amb l’eix del Llobregat, a l’altura de Gironella, són a punt de començar. Tot i això, Unió de Pagesos ha reclamat de nou a la Generalitat que aturi l’obra que està previst que passi pel mig del bosc de Barbats, un dels pocs que es conserven a la zona després dels incendis de l’estiu del 1994. Unió de Pagesos continua defensant un traçat alternatiu en una zona que ja va fer falta modificar el traçat inicial perquè passava per un Pla d’Espais d’Interès Natural. Aquest PEIN, segons Unió de Pagesos és un espai degradat, pràcticament lliure de vegetació i on només hi ha un petit camp de conreu i rocs. Jordi Rovira, coordinador comarcal del sindicat al Berguedà, ha dit que ‘donant com a excusa el PEIN s’aixafarà el bosc de Barbats’.
Ha dit que es destruirà el què el PEIN estava destinat a preservar. Tot i això ha volgut deixar clar que les queixes d’Unió de Pagesos no són, en cap cas, perquè no tinguin interès en què es faci una nova carretera. Al contrari, segons Rovira, ha dit que estan totalment d’acord que Casserres i altres municipis del Berguedà Oest estiguin ben comunicats amb l’eix del Llobregat.
El sindicat agrari ha fet una crida als departaments de Medi Ambient i Política Territorial perquè comprovin a peu de terreny l’afectació que causaria la carretera sobre el bosc.
La responsable de Política Territorial d’Unió de Pagesos avisa que no defalliran i que seguiran lluitant per preservar el bosc de Barbats.
Unió de Pagesos ha presentat al·legacions a la Generalitat. De moment, però, no han obtingut resposta.

Comentaris