La Farsa presenta Anna Frank

General

El pastor de l’Estartit Jordi Muxach guanya el concurs de gossos d’atura de Castellar de n’Hug

El pastor Jordi Muxach, de l’Estartit, va guanyar el concurs internacional de gossos d’atura de Castellar de n’Hug, que es va fer ahir al Prat del Castell amb la presència d’unes 6.000 persones. És la novena vegada que Muxach guanya el certamen des que hi va començar a participar, ara fa tres dècades; i de fet, és el segon cop consecutiu que s’endú la victòria a Castellar de n’Hug. Aquesta vegada ho va fer amb la seva gossa Kiss, que és la néta de la popular gossa Coloma i que és el primer any que competeix, però amb la qual Muxach ja ha guanyat tres de les sis proves del Campionat de Catalunya d’aquesta modalitat. Jordi Muxach es mostrava ahir molt satisfet amb el rendiment de la seva gossa i també destacava l’alt nivell dels participants d’aquest any a Castellar de n’Hug, amb José María Pleguezuelos, de Calonge, com a segon classificat.El triomf d’ahir situa a Jordi Muxach en la segona posició a la classificació general del Campionat de Catalunya, a un punt del primer classificat.
El concurs de gossos d’atura de Castellar de n’Hug és un dels concursos de referència entre els pastors i aquesta edició ha comptat amb més participants que altres anys, en total 17, que van haver de superar proves per valorar l’obediència dels animals. Tenen cinc minuts perquè el pastor condueixi el seu gos cap a un carreró marcat amb banderoles. Després, el gos ha de conduir el ramat d’ovelles al mig d’un cercle marcat amb estaques; posteriorment fer passar el ramat per un portell; i per últim, aplegar el ramat dins d’un pletiu i un cop a dins, el gos l’havia de fer sortir. Són les proves dels concursos de gossos d’atura. Aquest proper diumenge, dia 7 de setembre, se sabrà el nom del campió absolut en la final del Campionat de Catalunya a Ribes de Freser.

Comentaris