General

Marc Coma trenca el canvi de marxes i diu adéu al triomf del ral·li Desert Challenge

Una avaria mecànica aparta Marc Coma de la victòria a Dubai, al ral·li Desert Challenge. El pilot de motos d’Avià, que havia atrapat al francès Cyril Despres, i liderava l’etapa amb força coixí, s’ha hagut de retirar a cinc quilòmetres del final de l’etapa amb el canvi trencat.
Després de demostrar durant quatre dies estar en un gran estat de forma i ser capaç d’imposar un ritme molt superior a la resta de rivals, l’avaria l’ha apartat de les opcions del triomf. El pilot Repsol havia passat a obrir pista juntament amb Cyril Despres després de recuperar-li els dos minuts de diferència de la sortida, un resultat que el col·locava líder de la general a falta d’un dia per acabar la prova. En el quilòmetre 309, quan faltaven cinc quilòmetres per acabar l’especial, el canvi de marxes de la KTM 690 Rally ha cedit. Després d’aplicar-li una penalització, demà completarà la carrera fins a Dubai per seguir entrenant en aquesta recta final de preparació per al Dakar 2009.
L’etapa d’avui, de 314 quilòmetres, ha anat per pistes de sorra ràpides, i a més ha creuat dues zones de dunes molt toves, més tècniques, on era molt fàcil quedar-se clavat. Demà tindrà lloc l’última etapa del ral·li, ambla disputa de dues especials, una de 118 quilòmetres i una altra de 166, fins la ciutat de Dubai, on es donarà per tancada l’edició 2008 de Desert Challenge.

Comentaris