General

Empresaris i polítics berguedans traslladen a Macies les preocupacions perquè el Berguedà ‘no quedi a la cua’

Una quinzena d’empresaris de la comarca s’han reunit avui amb el diputat al Congrés i portaveu adjunt pel grup de CiU, Pere Macies, per transmetre-li la seva preocupació davant la situació de crisi econòmica que es viu. Alguns dels problemes que li han manifestat són el fet que les empreses no tenen liquidesa, també problemes de morositat, i també s’han tractat temes més específics que afecten la comarca -‘perquè el Berguedà no quedi a la cua’-i que s’han convertit en insistències per part dels empresaris, com ara la millora de les comunicacions viàries, tant de la carretera C-26, que uneix Solsona amb Berga i Ripoll, com el desdoblament de l’eix del Llobregat (la C-16) de Berga en amunt, fins a França. En aquest sentit, Pere Macies s’ha compromès a fer pressió als governs de Madrid i Catalunya sobre aquest tema.
A banda d’unes més bones comunicacions per carretera, tampoc no s’ha obviat la necessitat de buscar solucions per reindustrialitzar el Berguedà. ‘El govern ha d’incloure la comarca, ha dit Macies, en els plans de dinamització’.
Són temes que preocupen al Berguedà i des de CiU s’hi vol donar resposta, perquè segons ha dit Pere Macies, com a oposició al Govern de la Generalitat i al Govern de l’estat, volen que se solventi la situació de crisi econòmica.
El diputat al Congrés ha fet parada al Berguedà, on no només s’ha assegut i ha conversat amb empresaris sinó també amb polítics de la comarca, com ara l’alcalde de Berga, Juli Gendrau; i la diputada al Parlament i alcaldessa de Guardiola, Montserrat Ribera, que ha volgut deixar clar que a nivell de Parlament, a Convergència no estan contents amb els pressupostos que s’han presentat.
Els dirigents de CiU han coincidit a destacar que el paper de convergència, a l’oposició, ha de ser constructiu, i que la seva política és la de fer propostes i convèncer als governs, ha dit Pere Macies, que s’ha d’optar per línies d’actuació vàlides per fer front a la crisi. Les actuals, des del seu punt de vista, no ho són.

Comentaris