General

L’Ajuntament de Berga tanca els comptes de l’any passat amb un deute a curt termini de 3,3 milions d’euros

El ple de l’Ajuntament de Berga va debatre ahir al vespre l’aprovació dels comptes del 2007, els resultats dels quals van deixar al descobert un augment important del deute a curt termini, el deute romanent de tresoreria que sobretot afecta als proveïdors municipals, i que ha passat de 2,5 a 3,3 milions d’euros (del 2006 al 2007). L’alcalde va explicar que l’augment es deu als terrenys municipals que estaven venuts i que van ser retornats i ha anunciat converses amb tots els grups per elaborar un pla de contenció per reduir dràsticament aquest deute.
Els regidors de la CUP hi van votar en contra i van manifestar que aquest deute és el resultat d’una mala gestió econòmica per part de l’anterior equip de govern.
DISCOTECA
A l’apartat de precs i preguntes, el PSC va demanar quina era la situació actual de les obres de la futura discoteca que s’ubicarà a la zona comercial del Carrefour (a l’entrada sud de Berga) ja que aquests dies s’han vist penjats cartells a la ciutat demanant personal per treballar-hi.
L’alcalde, Juli Gendrau, va explicar que a hores d’ara, la direcció general d’Urbanisme ha suspès l’expedient i ha demanat més informació sobre el canvi de planejament necessari. També va explicar que un veí ha interposat una denúncia, fet que ha motivat l’aturada de les obres.
Altres qüestions destacades del ple van ser l’aprovació definitiva del pla parcial de la zona del Canal Industrial i la no aprovació de l’inici de l’expedient urbanístic de Cal Borra, després de l’informe desfavorable dels serveis tècnics.
Esquerra també va retreure a l’equip de govern que l’Ajuntament es fes càrrec del dinar de la junta directiva del Barça durant la seva visita a la ciutat. L’alcalde va contestar dient que ajuden a totes les entitats i que és més important la difusió que va tenir la ciutat a través dels mitjans que els diners que va costar el dinar, que van ser uns mil euros.

Comentaris