General

El nombre de persones que acudeixen a Càritas de Berga per demanar ajuda ha augmentat el 25% en el que portem d’any

En el que portem d’any ja ha acudit a Càritas de Berga més gent que en tot l’any passat. La crisi econòmica ha fet augmentar el nombre de persones que es veuen obligades a demanar ajuda a aquesta entitat. Segons ha explicat el president de Càritas Parroquial de Berga, Josep Carreras, fins a finals d’octubre s’havien atès 336 persones, mentre que en tot l’any passat aquesta va ser de 269. Amb aquestes dades, de moment, l’augment ja és de pràcticament el 25% i , per tant, al final de l’any el més segur és que sigui encara més alt.
El perfil de les persones que piquen a la porta de Càritas és el de dones soles amb càrregues familiars o de més de 65 anys, homes en atur dels sectors de la construcció i l’hostaleri, i famílies joves amb fills petits. Ara bé, enguany, hi ha una novetat important i és que sobretot hi ha hagut un increment de les demandes de persones autòctones, que gairebé s’ha doblat en comparació amb l’any passat.
En especial, han augmentat les peticions d’ajuda en relació a l’habitatge, la feina i l’alimentació i s’han incrementat les ajudes d’assistència en un 25%. Tot plegat una situació que, segons ha dit Carreras, és conseqüència directa de la mala situació econòmica.
L’increment a Berga és similar al que s’ha registrat en altres punts de Catalunya, on les diferents delegacions de Càritas estan saturades de feina i algunes al punt del col·lapse. A Berga, la situació encara no és extrema, però ho serà si l’augment de les demandes continua a aquest ritme.
De moment, per recaptar fons l’entitat ja té a punt la campanya de Nadal, que vol aprofitar que per aquestes dates la població mostra una major sensibilització per recaptar fons. Un any més, Càritas posa en marxa la campanya ‘Il·lumina el Nadal’, que consisteix en la venda de llantions a diferents establiments comercials i escoles, perquè la gent els posi als balcons i finestres la Nit de Nadal. A més, es farà recollida d’aliments a les escoles i, el 13 de desembre, els alumnes de La Salle faran una recollida d’aliments porta a porta a Berga. Finalment, el 20 de desembre, a la plaça Sant Joan de Berga es farà una recollida de joguines i aliments, els joves de Colònies a Borredà i del grup ‘la Xinxeta’ recolliran donacions econòmiques, durant tot el dia. A la tarda, es farà el tradicional berenar amb pa torrat, all i oli de codony i botifarra.

Comentaris