General

Capolat estudia crear una empresa de producció d’energia aprofitant la fusta del sotabosc

L’Ajuntament de Capolat vol crear una empresa d’aprofitament de la biomassa forestal. Es tractaria de recollir les branques i el material vegetal del sotabosc per crear-ne una espècie de pinso que, un cop cremat en calderes, produiria energia. Amb això, s’aconseguirien dos objectius, que segons ha detallat a Ràdio Berga l’alcaldessa de Capolat, Carme Boixader, són la neteja del bosc i la creació de llocs de treball.
La producció d’energia a partir de biomassa és complicada, perquè no és fàcil netejar el sotabosc. S’ha de fer d’una manera molt artesana i manual.
El primer objectiu de l’Ajuntament és que la biomassa serveixi per proveir d’energia els edificis municipals de Capolat. El segon és posar en marxa l’empresa. Segons l’alcaldessa, ja no és un simple projecte guardat en una carpeta, sinó que d’aquí a dues setmanes es podrà concretar.
Capolat aprofitaria l’espai per a indústries que preveu el nou pla urbanístic per instal·lar-hi l’empresa. Per cada cinc tones de biomassa emmagatzemada, farien falta 100 metres quadrats de superfície.

Comentaris