General

Saldes projecta dissabte ‘L’altra cara de la forca’, sobre la primera expedició que va fer el cim del Pedraforca

Demà s’estrena a Saldes el documental ‘L’altra cara de la forca’, que explica l’expedició del muntanyista Lluís Estasen, ara fa 80 anys, a la cara nord del Pedraforca. Era la primera vegada que un alpinista aconseguia fer cim i no ho va tenir fàcil: ho va haver d’intentar quatre vegades en una dècada per aconseguir-ho. Oriol Garcia, director de la cinta, ha explicat a Ràdio Berga que el documental recrea aquella ascensió, amb els materials i la vestimenta de l’època.
El documental es projectarà a Saldes després de passar pel festival de cinema de muntanya de Torelló, el més important de l’Estat. Allà, ‘L’altra cara la forca’ va guanyar el premi a la millor cinta espanyola, un premi que va deixar molt satisfet el director.
La projecció es farà demà al Local Social de Saldes en doble sessió a partir de 2/4 de 8 del vespre. A principis d’any, es podrà veure a TV3, i la productora està negociant amb altres televisions perquè pugui tenir difusió més enllà de Catalunya.

Comentaris