General

La CUP de Berga organitza actes per commemorar els 40 anys de l’esquerra independentista

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Berga promou i organitza per la setmana que ve tot un seguit d’activitats i actes per commemorar els 40 anys del naixement del moviment de l’esquerra independentista. La formació independentista ha preparat una exposició del Partit Socialista d’Alliberament Nacional, que es podrà veure tota la setmana que ve al vestíbul del Teatre Municipal de Berga. Divendres dia 5 de desembre, hi haurà una conferència que impartirà l’historiador Oriol Junqueras. I l’endemà, dissabte, dia 6, es farà l’acte central de la celebració i un concert.
De l’activitat central, els organitzadors n’han destacat que serà un acte ‘diferent’, ‘allunyat dels cànons habituals en aquest tipus de commemoracions’, on hi haurà espai per al discurs polític però amb més protagonisme per a la música i les arts escèniques. Pel que fa a les actuacions de representants del món de la cultura, destaquen les intervencions de Joan Reig (Els Pets), Marcel Casellas (Mesclat) i Xevi Capdevila (compositor i intèrpret de música popular), entre d’altres. Després, l’acte es traslladarà al pavelló vell amb un concert a càrrec d’Skàndol Públic, Aramateix i també el PD Whatsda de Berga. L’entrada anticipada del concert costa 7 euros (es pot comprar al bar La Ginesta o a Cal Negre, de Berga, i també a altres punts de fora de la ciutat, que es poden consultar al web berga.cup.cat).
Són actes que ha assumit la CUP de Berga en motiu dels 40 anys de l’esquera independentista, 1968-2008, però que tenint en compte que és l’única celebració que es fa a Catalunya s’espera que hi assisteixi un nombrós públic.
Com el cas de Berga (on la CUP té dos regidors a l’Ajuntament, a l’oposició), arreu del país, la formació està guanyant adeptes en els últims anys i la seva força és present a diferents municipis de Catalunya. Aquesta situació, i fins i tot la possibilitat que la CUP pugui presentar-se a les properes eleccions autonòmiques, fa que els membres de la formació considerin que la celebració dels 40 anys de l’esquerra independentista arriba en el millor moment del moviment independentista de la seva història més recent.

Comentaris