General

Unió de Pagesos es mobilitza per demanar mesures contra l’augment dels costos al sector agrari

El sindicat agrari Unió de Pagesos (UP) a la Catalunya central ha protagonitzat avui tímides concentracions de pagesos davant les oficines comarcals del departament d’Agricultura. A Berga, s’ha lliurat un document amb les demandes del pagesos. Amb la mobilització el sector vol reclamar a les administracions, central i autonòmica, que s’apliquin en el camp català tot un seguit de mesures que ajudin a pal·liar el fort augment dels costos de producció i la baixada dels preus per als productors. Entre algunes de les mesures que el sindicat agrari demana hi ha la d’un gasoil professional per als pagesos i mesures de control efectives sobre les importacions.
Amb el lema ‘Per la dignitat de la pagesia’ i ‘Prou incompetència davant de la crisi’, el sindicat agrari Unió de Pagesos ha convocat concentracions a diferents punts de Catalunya. A part de Berga, a Manresa i a Igualada, els responsables dels sindicats també han lliurat el manifest de la convocatòria als delegats de les oficines del departament.
El sindicat UP exposa que la caiguda dels preus percebuts per la pagesia són en molts casos inferiors als costos de producció i que aquesta situació posa al límit de la viabilitat moltes explotacions.
Entre altres mesures, l’organització agrària reclama controls efectius i rigorosos de les importacions que evitin la competència deslleial, establiment d’ajuts de salvament d’empreses en crisi, un gasoil professional i establiment de plans de reestructuració per als sectors en crisi. En total, una vintena d’accions que el sindicat considera que les administracions central i autonòmica haurien de fomentar en benefici del manteniment de l’activitat agrària en el país.
Unió de Pagesos ha convocat mobilitzacions simultànies a altres punts del país, com a Tarragona, Lleida i Girona i està previst que algunes d’aquestes concentracions puguin repetir-se demà dissabte.

Comentaris