Berga estudia destinar els 2,9 milions d’euros que rebrà del govern estatal per fer una nova escola de música

L’Ajuntament de Berga està estudiant destinar els 2,9 milions d’euros que rebrà del Pla d’Inversió Municipal a fer una nova escola de música. Ho ha avançat a Ràdio Berga el director de l’escola municipal de música, Xavi Llobet: “dilluns al Patronat d’Entitats Musicals es va dir que a l’Ajuntament li agradaria que els diners s’invertissin en fer una nova escola de música a la plaça de Cal Carreras, però el problema és el factor temps, ja que un dels condicionants és que l’obra estigui acabada el desembre del 2009”.
El director del centre ha reconegut que amb aquest període de temps i amb els diners que rep el consistori berguedà no n’hi haurà prou per fer desgranar tot el projecte de la plaça de Cal Carreras, que s’ha d’urbanitzar i on s’hi ha de fer l’equipament. Segons el seu punt de vista però, “se’n podria fer una fase”.
Els 2,9 milions d’euros són ajuts que atorga el Govern central a cada localitat en funció dels seus habitants com a mesura contra la crisi. S’han d’invertir tenint en compte una sèrie de requisits que s’han de complir: ha de ser un projecte que no estigui pressupostat, que no sobrepassi els 5 milions d’euros, i que es pugui licitar abans del 13 d’abril de l’any que ve. Per això s’ha de veure si l’escola de música, la prioritat en aquests moments, és un projecte que s’adiu a aquests requisits. Xavi Llobet hi confia, però també és conscient que pot haver-hi altres projectes sobre la taula, ja que de moment l’Ajuntament no ha donat cap resposta ferma, i està estudiant les possibilitats. El director del centre ha volgut recordar que si més no l’avantprojecte d’una nova escola de música ja hi és.
El projecte que decideixi l’equip de govern de Berga ha de comptar amb el consens d’altres grups polítics, tenint en compte que CiU té minoria a l’Ajuntament de Berga. El consistori té temps fins al 24 de gener per presentar la memòria valorada, i per això, ara és una de les prioritats.

X