Berga fa un emotiu homenatge al poeta i rector de Viver i Serrateix Climent Forner

L’Ajuntament de Berga ha acollit aquest vespre un emotiu acte de cloenda de l’Any Climent Forner, poeta i rector de Viver i Serrateix. Desenes de persones han omplert la sala de plens per participar en aquest acte que ha comptat amb la presència dels alcaldes de Berga i Navàs, Juli Gendrau i Josep Oliva, respectivament, i amb el doctor Joan Ferrer, a més del mateix Mossèn Climent Forner.
Primer de tot s’ha fet una lectura detallada de les 42 activitats que s’han realitzat al llarg de l’any Climent Forner, la majoria a les comarques centrals, però també a fora d’aquest àmbit. Després, i per sorpresa, s’ha presentat una auca que el mossèn ha rebut amb alegria i emoció.
Una de les intervencions més aplaudides ha estat la glosa de l’obra i la figura de mossèn Climent Forner que ha fet el doctor Joan Ferrer, qui ha destacat fidelitat del rector i poeta a la llengua i al país.
Ferrer també ha remarcat la importància de l’humor en la vida de Climent Forner, de qui ha dit que era l’hereu de Ramon Vinyes, i que si no hagués renunciat a traslladar-se a Barcelona, estaríem parlant d’una de les figures mediàtiques més reconegudes. Per a Joan Ferrer, mossèn Climent Forner és el poeta viu més important de Catalunya des de la meitat del segle XX.
Mossèn Climent ha agraït el suport de tothom, i sobretot de les persones que de forma altruista han col·laborat en l’organització dels actes. Climent Forner ha dit que se sentia ‘feliç’.
Tot i finalitzar els actes de reconeixement, Mossèn Climent Forner ha manifestat que continuarà treballant, entre altres, per aconseguir completar la biblioteca d’escriptors berguedans.

X