PeuSA MAig 2020

General

Els Reis Mags arribaran a Berga amb noves carrosses, que tampoc passaran pel carrer Major, faran aquest tram a peu

Berga estrena carrosses per a Melcior, Gaspar i Baltasar. Els Reis Mags d’Orient arribaran a la capital del Berguedà amb nous vehicles per fer un recorregut per la ciutat que finalment tampoc no passarà pel carrer Major. L’Ajuntament ha decidit fer com els altres anys, és a dir que Ses Magestats baixin del vehicle a la plaça de la Creu i facin l’últim tram fins a la plaça de Sant Pere pel carrer Major a peu. Els motius que dóna la regidora de Festes, Rosa Guitart, són que les carrosses s’haguessin hagut de reduir massa respecte els últims anys perquè passessin pel carrer Major; i que a més, és un tram on s’hi aplega molta gent.
Per a les noves carrosses s’han comprat tres noves plataformes d’alumini. D’aquesta manera s’assegura la seva durabilitat i la comoditat per poder-les transportar, ja que són molt lleugeres. Cada plataforma fa vuit metres de llarg per dos metres d’ample i aniran tibades per tres cotxes Pick Up. També s’han comprat figures de fibra de vidre per poder-les ambientar adequadament. Concretament, el rei negre anirà enmig d’un ambient africà; el rei ros, en un d’egipci; i el rei blanc en un de grec. La composició i invenció d’aquests ambients ha anat a càrrec d’Angelina Vilella, Xavier Gassó i Jordi Pons, amb la col·laboració d’altres persones que han fet possible les noves carrosses.
Fer noves les carrosses ha costat uns 40.000 euros aproximadament. Tres nous vehicles pels Reis Mags que segons la regidora s’ha vist convenient renovar-los per la comoditat de disposar d’un marge de temps suficient per tenir les carrosses a punt, ja que segons Rosa Guitart, altres anys tenien el temps molt just per poder guarnir adequadament els trailers.
Els Reis d’Orient arribaran a Berga dilluns. La cavalcada començarà a 2/4 de 6 de la tarda des dels bombers, passant per la plaça Gernika, enfilant per Pere II, Mestre Pedret, la Rasa dels Molins, el Passeig de la Pau, la carretera de Sant Fruitós, el carrer del Roser, el carrer Major (amb els reis a peu), i s’acabarà la cavalcada amb l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar a la plaça de Sant Pere, on faran els seus discursos i atendran a tots els nens i nenes de la ciutat.

Comentaris