PeuSA MAig 2020

General

Les cases de turisme rural del Berguedà registren un 100% d’ocupació aquest Cap d’Any

Els allotjaments turístics del Berguedà registren una molt bona ocupació per aquest pont de Cap d’Any i Reis. De fet, aquestes festes nadalenques han estat molt beneficioses per a hotels i càmpings, i sobretot per a les cases de turisme rural, on l’ocupació ha arribat al 100%. Per aquest Cap d’Any les reserves ja fa dies que estan plenes al sector de l’agroturisme, i als altres equipaments turístics freguen el ple. En aquest sentit, les valoracions de les xifres d’ocupació a la comarca són positives. Ho ha dit Antoni Rovira, president de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, que ha destacat que han tingut les cases de turisme plenes durant pràcticament totes les vacances de Nadal, no només pels dies festius i ponts.
Cada vegada hi ha més famílies que celebren aquestes festes juntes però ho fan fora de casa, per exemple en una casa rural. Procedeixen majoritàriament de Barcelona i l’àrea metropolitana, i és que la crisi afavoreix els destins de proximitat. Moltes de les persones que tenen vacances han preferit fer estada a comarques de muntanya com el Berguedà que no pas fer un viatge a l’estranger. On també hi ha molta demanda durant aquestes festes nadalenques és als destins de neu. Per a les estacions d’esquí catalanes sembla que la crisi passarà de llarg. Després de dues temporades dolentes per la falta de neu, les abundants precipitacions d’aquest any atreuen milers de visitants. La temporada va començar amb força, amb intenses nevades primerenques que van fer possibles que l’estació de Masella, per exemple, avancés l’obertura al dia 8 de novembre, un fet que no havia passat en els seus 40 anys d’història.
Bones dates pel sector turístic de la comarca, que és conscient que un cop passades festes les reserves aniran a la baixa. Gener, febrer i març solen ser mesos fluixos però tot i això Antoni Rovira ha dit que de moment no es poden queixar, que l’ocupació baixarà respecte el desembre però que no serà alarmant.

Comentaris