PeuSA MAig 2020

General

Els triatletes entrenen més de tres hores diàries per participar a ironmans

Al programa Mitja hora de salut, de Ràdio Berga, hem parlat amb tres atletes de llarga distància del Berguedà. Ens han explicat com es preparen per aconseguir sobreviure a proves gairebé sobrehumanes com l’ironman. Consisteix a fer 3.800 metres nadant, 180 quilòmetres en bicicleta i 42 quilòmetres a peu.
Per aconseguir-ho, fan falta més de tres hores diàries d’entrenament, set dies a la setmana, molt treball de gimnàs, i complementar la dieta amb ajuts ergogènics, tal com ha explicat Albert Torner.
Per als corredors de llarga distància, l’objectiu és poder acabar i fer un bon resultat en una prova d’ironman. Alba Xandri, una professora d’anglès, ja n’ha acabat cinc, i ha assolit el següent repte: classificar-se per a la prova ironman de Hawai, que va ser la primera que va existir i que s’ha convertit en una meca per als esportistes de tot el món.
Al Berguedà, s’ha creat recentment el Club Triatló Berga, que reuneix bona part dels atletes de llarga distància de la comarca. Els entorns naturals i el pantà de la Baells són sovint l’escenari dels seus entrenaments.

Comentaris