PeuSA MAig 2020

General

L’Arxiu Comarcal del Berguedà mostra l’exposició “Paisatges del Berguedà”, amb fotografies de Joan Ribera

L’exposició “Paisatges del Berguedà” de l’institut d’estudis fotogràfics de Catalunya, es pot veure a l’Arxiu Comarcal, al Pavelló de Suècia de Berga, fins al dia 30 de gener. Són imatges, una cinquantena, captades amb l’objectiu del fotògraf de Guardiola de Berguedà Joan Ribera, que va morir fa tres anys. Fotografies que mostren racons racons de gran bellesa de paisatges del Berguedà.
El director de l’arxiu comarcal del Berguedà, Xavier Pedrals, va glosar, durant la inauguració d’ahir, la figura de Joan Ribera, que va dedicar tota la seva vida a la fotografia. Per a Pedrals, Ribera és un dels millors fotògrafs berguedans del segle XX.
Precisament una dotzena d’aquestes fotografies il·lustren el calendari que ha editat ràdio Berga com a felicitació a tots els veïns de la ciutat.
Durant la inauguració de la mostra, de l’institut d’estudis fotogràfics de Catalunya, i organitzada per l’arxiu comarcal i Ràdio Berga, també es va presentar el calendari de ràdio Berga. Hi van assistir els familiars de Joan Ribera. La seva filla, Maria Victòria Ribera, va expressar l’agraïment de la família tant pel calendari com perquè l’exposició es pugui veure a Berga (ja que fins ara només s’havia mostrat a Barcelona), i va recordar la dificultat a l’hora de triar les fotografies, ja que Joan Ribera en va fer milers al llarg de la seva vida.
L’exposició “Paisatges del Berguedà” es pot veure fins a finals de gener a l’Arxiu Comarcal del Berguedà, al Pavelló de Suècia de Berga.
El calendari de Ràdio Berga s’ha repartit bústia a bústia a tot Berga, però tot i això les persones que no l’hagin rebut o que en necessitin un altre exemplar el poden passar a recollir als estudis de Ràdio Berga, al Passeig de la Pau número 55.

Comentaris