General

El CFI Cercs-Berguedà crea una xarxa per ajudar als treballadors autònoms

Amb l’atur que no para de créixer (només en l’últim mes, el desembre, es van afegir a les llistes d’aturats a Catalunya més de 20.000 persones) i amb unes previsions poc optimistes per aquest 2009, els governs confien que les mesures adoptades serveixin per pal·liar els efectes de l’actual crisi econòmica. Hi ha iniciatives del govern de l’estat, del de la Generalitat i també projectes d’àmbit local. Al Berguedà, el Consorci de Formació i d’Iniciatives (CFI) Cercs-Berguedà ha posat en marxa, conjuntament amb els ajuntaments de Granollers i de Girona i el Consell Comarcal del Maresme, la Xarxa Impulsem Autònoms. Aquesta iniciativa està coordinada per la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya i té com a objectiu, segons ha explicat el gerent del Consorci, Eduard Barcons, promoure la dinamització econòmica tot donant assessorament i ajuda als emprenedors que són autònoms.
Un d’aquests seminaris es farà al pavelló de Suècia de Berga a finals del proper mes de febrer. Es farà una jornada sobre el paper del treball autònom, els seus avantatges i inconvenients que s’adreçarà especialment a joves i persones amb processos d’autocupació. També es farà un altre seminari sobre la problemàtica actual del treball autònom adreçat a professionals de consultores, organitzacions empresarials locals i centres de formació ocupacional. Tot per ajudar en la mesura del possible davant les dificultats previstes per aquest 2009.
Dins aquesta iniciativa també està previst fer més difusió de les línies d’ajuts i subvencions que hi ha actualment. Es farà a través d’una revista i de la pàgina d’Internet www.xim.cat. A més, es previst que en breu es pugui posar en marxa el nou viver d’empreses del Consorci que comptarà amb una nau de 1.600 metres quadrats on es podran ubicar noves empreses.

Comentaris