General

El Govern descarta el projecte d’una Àrea Residencial Estratègica a Berga

La Generalitat descarta el projecte d’una Àrea Residencial Estratègica, una ARE, a Berga. A petició de l’Ajuntament, que al ple del passat desembre va rebutjar l’ARE que preveia la construcció de 369 habitatges nous a la zona del Canal Industrial, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha decidit descartar inicialment l’ARE de Berga. Ha tingut l’última paraula, després que aquesta setmana la Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central en va fer l’aprovació provisional, malgrat l’oposició del territori. L’aprovació definitiva però, no ha tirat endavant. I també se n’han retirat del tràmit de d’altres poblacions, mentre que pel contrari, avui s’ha fet l’aprovació definitiva de deu plans directors urbanístics que defineixen 68 àrees residencials estratègiques en 60 municipis, cosa que representarà la construcció de gairebé 70.000 pisos.
A Berga, l’àrea prevista hagués representat la creació d’un barri nou al sector del Canal Industrial, de 7,6 hectàrees i amb 369 pisos, 208 dels quals d’habitatge protegit; i amb nous equipaments. L’Ajuntament de la ciutat, però, va rebutjar la creació d’aquesta àrea residencial al·legant que ja hi ha en marxa processos de reparcel·lació, obres d’urbanització i altres promocions que ja s’estan executant a les zones dels Pedregals, la Valldan, Torrent de Santa Eulàlia, Canal Industrial, Mabsa i Rasa dels Molins que faran créixer la xifra d’habitatges amb més de 1.500 pisos nous, 276 dels quals de protecció oficial. I a més, hi ha molts pisos buits a Berga, que es podrien recuperar. Per això, l’alcalde, manté que no hi ha la necessitat d’una àrea residencial estratègica a Berga.
L’alcalde de Berga, Juli Gendrau, també ha manifestat que el què semblava una injecció de diners per a la ciutat era només gestió immobiliària. A més, segons ha afegit, el projecte també comptava amb l’oposició total dels propietaris dels terrenys.

Comentaris