General

El nou president de Càritas de Berga, Josep Vidal, es proposa estendre els ajuts a través de diferents programes

Els nous temps comporten nous reptes per a tothom, però, en especial, per a entitats d’ajuda social, com Càritas Parroquial, que amb la crisi han vist com el nombre de persones que hi acudeixen ha anat en augment. El nou president de Càritas de Berga, Josep Vidal, -que succeeix Josep Carreras- afronta aquests nous reptes i ho vol fer estenent els ajuts a través de diferents programes. Vidal ha recordat que en el cas de Càritas els ajuts van ‘molt més enllà’ de la distribució d’aliments als més necessitats.
Els problemes de l’economia i l’augment de l’atur han fet créixer de manera molt important el nombre de persones que piquen a la porta d’entitats com Càritas per demanar ajuda. En el cas de Càritas Berga, durant l’any passat 243 persones van rebre suport social, 334 ajuda assistencial i es van donar 30 beques infantils. D’altra banda, Càritas va donar orientació laboral a 91 joves, 53 nois i noies van prendre part al programa Ocupa’t (per aprendre a buscar feina) i 45 persones van assistir a les aules de llengua i cultura. També es va donar formació a 69 voluntaris. I és que davant l’augment de les demandes d’ajuda també cal més gent disposada a col·laborar desinteressadament. Per això, el nou president es proposa augmentar el nombre de voluntaris, però també el de socis (ara mateix són prop d’un centenar).
Un dels nous projectes que ha engegat Càritas és la campanya ‘Solidaritza’t amb els més necessitats’. L’entitat ha arribat a un acord amb els principals supermercats de la ciutat, pel qual les persones que ho vulguin podran donar aliments als mateixos establiments, i després els voluntaris de Càritas els passaran a recollir. Les donacions es podran fer a partir de la setmana que ve.

Comentaris