General

L’empresa de Puig-reig Construccions Metàl·liques Soler finalitza la construcció d’un gran motlle per a la Sagrada Família

L’empresa de Puig-reig Construccions Metàl·liques Soler culmina aquests dies un encàrrec molt especial. A Gaià (al Bages), a les antigues instal·lacions de la Serradora Boix, han construït unes grans peces que formen el motlle de l’absis de la Sagrada Família.
L’estructura, que es pot veure des de Navàs i la C-16, fa 15 metres d’alçada i té uns 16 metres de diàmetre. Fa set mesos que tècnics de l’empresa de Puig-reig treballen en la construcció d’aquest motlle de ferro per la torre de la Mare de Déu. El cap d’obra de l’empresa, Esteve Soler, explica que fa uns deu anys que col·laboren en la construcció de la Sagrada Família, però ara han hagut de traslladar l’activitat a Gaià a causa de la gran mida de peces, que pesen gairebé set tones. Per això, s’han construït en peces petites, que s’han anat ajuntant fins a formar aquest encofrat que se situarà entre el metre 45 i el 60 del parament de la torre de la Mare de Déu.
Un cop situada l’estructura, es col·loca la pedra pel costat exterior i s’omple de ciment armat per dins. Soler explica que ha estat una tasca difícil a causa a les moltes formes que té l’estructura. Per això també hi ha treballat un tècnic planxista que amb diferents tècniques ha aconseguit donar-hi les formes necessàries.
Les peces han encaixat correctament aguantades per una estructura de tub i ara es desmunten en trossos de cinc metres d’amplada per 15 de llargada. Amb l’ajut d’uns camions especials de l’empresa Grues i Transports Güell es carreguen i es traslladen a la Sagrada Família on es col·loquen supervisades per tècnics de l’empresa de Puig-reig i del mateix temple. Cada dia hi porten dues o tres peces.
En la construcció de l’estructura durant aquests mesos hi han treballat fins a una quinzena de persones. Esteve Soler diu que ha estat molt interessant fer aquest treball i molt satisfactori veure que la feina s’ha fet bé i que les peces encaixen. El trasllat i muntatge de l’estructura feta per l’empresa berguedana al temple encara durarà uns deu dies més.

Comentaris