General

La Nou de Berguedà presentarà una al·legació a la proposta de desdoblament de la C-16 entre Berga i Bagà

L’Ajuntament de La Nou de Berguedà farà una al·legació a la proposta de desdoblament de l’eix del Llobregat, la C-16, entre Berga i Bagà. L’al·legació de l’Ajuntament de La Nou fa referència a una zona propera a l’encreuament de l’accés al municipi i la carretera, on hi ha molts despreniments. El consistori considera que és una zona perillosa i per això demanen a la Generalitat que el futur traçat de la carretera no passi per aquest indret. L’alcalde de La Nou, Eleuteri Adelantado, pensa que hi ha alternatives per fer passar la nova autovia però diu que són els tècnics els que ho han d’estudiar.
La queixa de l’Ajuntament compta amb el suport de més de 200 veïns i particulars que han presentat les seves al·legacions al consistori demanant que amb la nova carretera no s’hagi de passar per aquest tram amb perill de despreniments. A part d’aquest aspecte, l’alcalde ha dit a Ràdio Berga que en general veu bé la proposta de desdoblament que fa el Govern català, i pensa que és “molt positiu”.
L’al·legació de La Nou de Berguedà s’afegeix a les que faran veïns i Ajuntament de Cercs, en aquest cas en contra que la nova carretera destrueixi el nucli del Puig. Aquestes cases es troben al peu del pantà de la Baells i s’enderrocarien a l’hora de construir el viaducte que s’ha de fer per creuar el pantà i fer passar la carretera per l’altra banda de l’embassament en el tram de Cercs.

ENLLUMENAT NOU
L’Ajuntament de La Nou iniciarà en breu els treballs per millorar i ampliar l’enllumenat públic del municipi. S’actualitzaran el cablejat i els fanals i quan acabin les obres compliran la normativa contra la contaminació lumínica. El projecte té un pressupost de 78.000 euros, que l’Ajuntament ha obtingut a través d’una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat (PUOSC). Les previsions són que les obres estiguin enllestides abans de l’estiu.

Comentaris