Debat electoral 2019

General

Berga disposarà d’un local de joventut als baixos del nou bloc de pisos del carrer de Mossèn Espelt

Berga tindrà un local per als joves. Serà un espai destinat a les activitats dels nois i noies de la ciutat, i s’ubicarà, segons ha anunciat la regidora de Joventut, Maribel Iglesias, als baixos del nou bloc de pisos del carrer de Mossèn Espelt, on hi havia el cementiri vell de Berga.
L’anterior equip de govern volia utilitzar aquest local com a magatzem per a la brigada municipal, però finalment hi anirà el local de joventut. Maribel Iglesias ha explicat que la Diputació de Barcelona està fent un estudi sobre els serveis i les activitats que podrà oferir el local depenent de les seves característiques.
Iglesias ho ha explicat durant la presentació d’una jornada participativa juvenil, que es farà aquest pròxim dissabte, 9 de maig, a Berga. Amb l’objectiu de consensuar el Pla de Joventut, l’Ajuntament ha organitzat una jornada oberta a tots els joves d’entre 15 i 30 anys. Es farà dissabte, a partir de 2/4 d’11 del matí a les aules del telecentre de Berga, a la zona de l’antiga caserna.
Fins ara, s’han fet diverses reunions periòdiques amb els joves d’entitats, partits polítics i associacions per conèixer les seves necessitats i per exposar-los aquesta jornada, que és oberta a tothom, tant als grups associats com a la resta de col·lectius i a joves a títol individual.
A la sessió de dissabte també es debatrà el pla d’usos del local de joves, que es començarà a redactar ben aviat perquè tothom hi pugui fer aportacions, i s’informarà de les activitats organitzades des de l’Àrea de Joventut de Berga.
És previst que abans de l’estiu es faci una nova jornada, ja que s’hauran avaluat les demandes i se sabrà quines són factibles i quines no ho són. Al setembre hi hauria una nova jornada amb l’objectiu que en surti un consell de joves que pugui aglutinar les necessitats dels col·lectius juvenils i fer de pont amb l’Ajuntament.
La regidora Maribel Iglesias ha comentat que entre els joves es nota un cert desànim i que aquestes accions pretenen també recuperar la sintonia amb el jovent de la ciutat.
Per participar a la jornada de dissabte, cal inscriure’s prèviament a través d’Internet a: joventut@ajberga.cat

Comentaris