General

Els porrons de mau-mau no desapareixeran però es vendran amb més prudència, per ser vidre

Els típics porrons de vidre plens de mau-mau que es venen per Patum no desapareixeran. Tot i que les mesures de seguretat d’enguany prohibeixen vendre begudes amb envasos de vidre mentre duri la festa, el bar Cal Blasi de Berga, no els suprimirà. Això sí, procurarà que no surtin porrons del bar fins que no s’hagi acabat la Patum a la plaça per evitar que en puguin circular pel mig de la plaça de Sant Pere, com l’any passat. Ho ha argumentat Jordi Gómez, propietari de Cal Blasi.
Els responsables del bar només serviran en vidre els porrons, i ho faran amb control, tenint en compte que la Policia Local podria arribar a sancionar els establiments que facin cas omís de la norma que prohibeix el vidre. En aquest sentit però, Jordi Gómez també ha dit que de moment encara no han rebut cap avís oficial de la prohibició dels envasos de vidre, per això tenen previst continuar servint el mau-mau amb el sistema de sempre.
El mau-mau no és tan tradicional com la barreja de la Patum, però és una beguda que també té molta demanda entre els patumaires. Quan parlem de barreja parlem d’anís i moscatell, i el mau-mau és vermut negre amb gasosa.

Comentaris