General

El cap dels Mossos al Berguedà, Eduard Cuenca, viurà la Patum com a administrador

Els administradors de la Patum recuperen enguany les flors típiques dels quatre barris que representen: els antics quatre barris de la ciutat. Feia molts anys que s’havia perdut aquesta tradició perquè com que són flors silvestres aguanten poc i per això les parelles d’administradors van deixar de portar-les.
Per aquest Corpus s’ha decidit que seran les nenes que acompanyen els administradors i que porten la plata les que a sobre també hi duran un centre amb les flors corresponents.
D’aquesta manera, segons ha explicat Roger Cortina, es donaran a conèixer aquestes flors, desconegudes per a molta gent. Els representants de Feixines o Capdamunt de la Vila, Daniel Ortega i Glòria Porta, portaran els fonolls. Els administradors Xavier Torra i Anna Pascuet, de Sant Pere, el tipus de flor esclafidors rebentats. Els del Centre o carrer Major, que són Eduard Cuenca i Rosa Maria Castilla, portaran els esclafidors embotits. I els del Raval, que són Matias Oliver i Laia Fígols, les ravenisses. Són quatre tipus de flors silvestres que s’han collit pels entorns de Berga.
És la novetat en les parelles d’administradors, que aquests dies ultimen els últims detalls i assajos per tenir-ho tot a punt per Patum. Representaran els antics quatre barris de la ciutat amb il·lusió i amb ganes, tal com ha explicat a Ràdio Berga un dels administradors, Eduard Cuenca. Cuenca és el cap dels Mossos d’Esquadra al Berguedà i aquesta Patum la viurà des d’una altra vessant. Ha comentat que ho porta “amb nervis però amb molt orgull perquè han pensat en nosaltres i volem assumir aquest repte. A part de portar el dispositiu de seguretat, juntament amb el sotscap de la comissaria, podré veure aquesta Patum des d’una perspectiva diferent”.
Els administradors de la Patum són sempre quatre parelles de Berga que s’han casat l’any abans.

Comentaris